Skip to Content
ברוכים הבאים לאתר שלנו!

מי אנחנו

אגודת מרעה גולן מנהלת משקי בקר ישראלי מקומי, שנולד וגדל ברמת הגולן, חי במרחב הטבעי שלו ונהנה ממרעה איכותי ותזונה נאותה – ללא אנטיביוטיקה מניעתית וזרזי גדילה אנטיביוטיים. מקדמים צריכה אחראית, בריאה, מוסרית וחברתית של מזון מן החי.

בשטחי המרעה הרחבים והמוריקים של רמת הגולן רועים מזה עשרות שנים, עדרי בקר של משקים משפחתיים, מושבים וקיבוצים. בעוד הבקר מלחך את העשב במרעה הפתוח, שוחחו מגדלי הבקר ביניהם, החליפו רעיונות ותובנות וניהולו לא מעט ויכוחים לגבי הדרך הנכונה ביותר לגידול הבקר. עם השנים הפך הבקר של רמת הגולן לשם נרדף לבשר איכותי והחיבור בין המגדלים וההבנות המשותפות הובילו ליצירת מרעה גולן, קואופרטיב חקלאי של מגדלי בקר מרמת הגולן.

האהבה למקצוע ולעדרי הבקר עצמם הובילה אותנו לתפיסת גידול שמצד אחד היא ברורה ומתבקשת, אך מצד שני היא נדירה בישראל: עדרים שחיים במרחב הטבעי שלהם וניזונים ממרעה איכותי ותזונה נאותה – ללא אנטיביוטיקה מניעתית וזרזי גדילה אנטיביוטיים.
עגלים שנולדו וגדלו ברמת הגולן ולא הובלו ארצה במשלוחים חיים. בקיצור, דרך גידול אנושית ומכבדת.

אנחנו מאמינים שדרך גידול הבקר משפיעה על איכות הבשר – ובטוחים שהדרך שלנו היא הפרקטיקה הנכונה ביותר לגידול בקר לבשר. לכן אנחנו פועלים בשקיפות מלאה, לאורך כל התהליך, משלב גידול הפרות והעגלים ועד שהבשר שלנו מגיע אליכם באטליזים ובמסעדות.

הגידול המקומי, ההבנה והניסיון המקצועי, ההקפדה על איכות חיי הבקר ואופן גידולו לצד עמידה בשורה של סטנדרטים מחמירים זיכו את מרעה גולן בתו האיכות של 'חי בריא' למזון מן החי, המקדם אלטרנטיבת גידול בריאה, אחראית והומנית.
Imgl0237

חיים בריא

תו האיכות "חי בריא", הוא הראשון מסוגו בישראל, המבטיח לצרכני הבשר, העוף, החלב והביצים מזון איכותי ובריא יותר, שקיפות וביטחון לגבי מקור המזון ואופן הפקתו, פיקוח ומעקב אחר המוצר בזמן גידולו במשק ועד שהוא מגיע לצלחת שלכם.

נהלי “חי בריא” קובעים שורה של דרישות גידול מחמירות, במטרה להבטיח כי בעלי החיים במשקים גדלים בתנאים המאפשרים להם לבצע פעולות טבעיות ההכרחיות לבריאותם ולרווחתם. עבור כל מין של בעל חיים מובאים בחשבון צרכיו היחודיים מהיבטים שונים, כגון אינטראקציה חברתית, נוחות, בריאות גופנית ונפשית, זאת תוך התייחסות לאתגרים הנובעים מגידול בעל החיים במשק חקלאי לשם ייצור מזון.

איסור שימוש באנטיביוטיקה ברמה המניעתית, תזונה נאותה שאינה כוללת חלבון מהחי (כדוגמת זבל עופות), איסור על החזקת בעלי החיים בבידוד, קביעת גיל גמילה מינימלי, הגבלת זמן ההובלה של בעלי חיים למקסימום של 4 שעות, חיוב התקנת טלוויזיה במעגל סגור בבית המטבחיים, כל אלו הן רק דוגמאות מעטות לדרישות נהלי "חי בריא", לפיהן אנחנו פועלים במשקים ומגדלים את העדרים שלנו.
???? ????

תמיד שמחים שאתם מבקרים באתר שלנו!
לכל שאלה או בעיה היכנסו לדף יצירת קשר

Back top top