Skip to Content
יינות, ווסאבי ושמן זית מקומיים - עכשיו בקטגורית מוצרים משלימים

אוסובוקו בקר ובצלים ממולאים

תגיות קשורות: אוסבוקובישול ארוךבשר טחון

אוסובוקו בקר ובצלים ממולאים

מתכון מאת טל מאירי //

נתח בשר:

  • 1 חבילת אוסובוקו (2–3 נתחים)

חומרים לבצל הממולא:

  • ½ ק”ג בשר טחון קיטו
  • 3 בצלים לבנים בינוניים
  • גבעול סלרי, פרוס דק לטבעות
  • צרור עירית
  • 4–5 עלי בצל ירוק
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 כרישה קצוצה ומטוגנת
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח גס או מלח שום לימוני
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס או המפולפלת של איילת
  • 1 כף גדושה סומק עשבוני

חומרים לרוטב:

  • 1 כפית ג’ינג’ר מותסס בדבש או כף דבש טבעי
  • מים או ציר בקר, לפי הצורך, עד חצי גובה הבצלים הממולאים
  • חצי לימון סחוט
  • סומק עשבוני
  • 1 כפית מלח גס או מלח שום לימוני
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס או המפולפלת של איילת

להגשה:
בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הבצלים וחותכים פס לאורכם עד מרכז הבצל.
    מכניסים למים רותחים למשך כ־10 דקות לריכוך, ולאחר מכן מפרידים בזהירות את השכבות לגלדים — אפשר להיעזר בכף כדי להיכנס בין השכבות.
  2. בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם הירק הקצוץ, מתבלים בסומק עשבוני, מלח שום לימוני ופלפל, וממלאים בעדינות את גלדי הבצל הרכים בתערובת.
  3. בסיר רחב עם שוליים (סוטאז׳) מחממים מעט שמן זית וצורבים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים עד להשחמה. מסדרים בין הנתחים וסביבם את הבצלים הממולאים.
  4. יוצקים מים או ציר בקר עד חצי גובה הבצלים, מוסיפים את הג’ינג’ר המותסס בדבש, סוחטים מעל חצי לימון ומתבלים בסומק עשבוני, מלח שום לימוני ופלפל.
  5. מכסים היטב במכסה או בנייר אפייה ואלומיניום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־100 מעלות.
    מבשלים לילה שלם, כ־8 שעות.
    לפני ההגשה מחממים בתנור ל־180 מעלות למשך 15 דקות.

בחזרה למעלה