Skip to Content
ברוכים הבאים לאתר שלנו!
נוספו מארזים מומלצים לקראת החג ומגוון מוצרים משלימים

צלעות טלה בפסטו פיסטוק, נענע ושמן אבוקדו עם שומר צלוי

תגיות קשורות: בשר טלהצלעות טלהשמן אבוקדו

שף נדב מלין // צלעות טלה בפסטו פיסטוק, נענע ושמן אבוקדו עם שומר צלוי

מתכון ל 5-6 מנות

Karela 06794

פסטו

מרכיבים:

50 גרם פיסטוק קלוף וקלוי קלות

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום

1 צרור פטרוזיליה ללא גבעולים עבים

1 צרור נענע נקי מגבעולים

50 מ״ל שמן אבוקדו

מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

  1. במכתש ועלי או במעבד מזון יש למעוך את הפיסטוקים, המיץ לימון והשום למשחה אחידה
  2. להוסיף את הפטרוזיליה והנענע ולהמשיך לעבד (אם משתמשים במכתש ועלי יש לקצוץ קודם את העלים)
  3. להוסיף בזילוף תוך כדי כתישה/טחינה את השמן אבוקדו
  4. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם

Karela 06922

צלעות טלה

1 ׳קארט׳ צלעות ללא הגשר

הכנה:

  1. יש לעטוף היטב את בשר הצלעות בפסטו ולהשרות כך בטמפרטורת החדר כשעתיים לפני הצלייה
  2. לצלות את הצלעות על הגריל על גחלים בחום בינוני עד לדרגת מדיום

Karela 06999

שומר צלוי

מרכיבים:

3 פקעות שומר

2 כפות שמן זית

1 כפית דבש 

מלח גס

1/2 כוס יין לבן

הכנה:

  1. לחצות את פקעות השומר לחצי לרוחבן, כך שלאחר החיתוך יהיה שומר כמה שפחות עבה
  2. לערבב את הדבש ואת שמן הזית ולמרוח על החצי החשוף של השומר
  3. לשמן מעט מחבת ברזל ולבזוק עליה מעט מלח גס
  4. להניח את השומרים על המחבת כאשר החצי החשוף כלפי מטה ולצלות באש נמוכה על המדורה או על הגריל
  5. כאשר השומר מקבל צבע יפה ושחום יש לבזוק את היין ולאחר כדקה להפוך (בערך לאחר כ 30 דקות)
  6. יש לצלות את הצד השני מעט עד שהשומר התרכך מעט והוא צלוי לגמרי


הגשה:

נפרוס כשתי צלעות למנה ביחד עם חצי שומר צלוי. אפשר להוסיף סלט עלים מרענן לפי העונה ונגיעה של טחינה או יוגורט בצד.

Karela 07236

בחזרה למעלה