Skip to Content
מארזים לחג- מתכונים נפלאים של טל מאירי בשיתוף התבלינים של איילת לחג טעים במיוחד!

שוק טלה בתנור

תגיות קשורות: בישול ארוךבשר טלהשוק טלה

שוק טלה בתנור

// מתכון מאת טל מאירי

חומרי גלם:

  • 1 שוק טלה
  • 2 שומר, פרוסים גס
  • 2 כרישות, פרוסות גס
  • 2 קולורבי, פרוסים גס
  • 2 רבעים מכרוב לבן בינוני
  • 5–6 שיני שום
  • 2–3 עלי מרווה
  • ½ כוס יין לבן או רוזה יבש
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מתערובת התבלינים של ניר
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס או המפולפלת של איילת
  • 1 כף שטוחה מלח גס או מלח שום לימוני
  • שמן זית

להגשה:
בצל ירוק קצוץ


אופן ההכנה:

  1. מניחים בתחתית סיר כבד או תבנית רחבה ועמוקה המתאימה לתנור (בגודל כ־30 ס”מ) את השומר, הכרישה, הקולורבי והכרוב הלבן.
  2. מניחים מעל הירקות את שוק הטלה, מתבלים בתערובת של ניר, מלח ופלפל.
  3. מוזגים את היין והמים מסביב לנתח, יוצקים מעליו מעט שמן זית ומכסים היטב במכסה או בנייר אפייה כפול ואלומיניום.
  4. מכניסים לבישול ארוך בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, למשך כ־8 שעות, עד שהבשר רך מאוד ומתפרק בקלות.
  5. מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל־200 מעלות וצולים כ־10–15 דקות נוספות להשחמה יפה.
  6. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, מוסיפים קורט מלח ומגישים חם.

 

בחזרה למעלה