שוק טלה בתנור
// מתכון מאת טל מאירי
חומרי גלם:
- 1 שוק טלה
- 2 שומר, פרוסים גס
- 2 כרישות, פרוסות גס
- 2 קולורבי, פרוסים גס
- 2 רבעים מכרוב לבן בינוני
- 5–6 שיני שום
- 2–3 עלי מרווה
- ½ כוס יין לבן או רוזה יבש
- 1 כוס מים
- 2 כפות מתערובת התבלינים של ניר
- 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס או המפולפלת של איילת
- 1 כף שטוחה מלח גס או מלח שום לימוני
- שמן זית
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
- מניחים בתחתית סיר כבד או תבנית רחבה ועמוקה המתאימה לתנור (בגודל כ־30 ס”מ) את השומר, הכרישה, הקולורבי והכרוב הלבן.
- מניחים מעל הירקות את שוק הטלה, מתבלים בתערובת של ניר, מלח ופלפל.
- מוזגים את היין והמים מסביב לנתח, יוצקים מעליו מעט שמן זית ומכסים היטב במכסה או בנייר אפייה כפול ואלומיניום.
- מכניסים לבישול ארוך בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, למשך כ־8 שעות, עד שהבשר רך מאוד ומתפרק בקלות.
- מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל־200 מעלות וצולים כ־10–15 דקות נוספות להשחמה יפה.
- מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, מוסיפים קורט מלח ומגישים חם.