עראייס חלקי פנים // הקבינה
עראייס ממולא בבשר טחון משולב בחלקי פנים, טחינה עמבה וסלט ירקות
מתכון ל-8 מנות:
טחינה עמבה
מרכיבים:
- 300 ג טחינה הר ברכה/יונה
- 350 ג מים קרים
- מיץ מלימון אחד
- חצי כפית מלח
- קורט כורכום
- 2 כפות מחית עמבה איכותית
אופן הכנה:
- מערבבים היטב את המרכיבים עד קבלת מסה חלקה
עראייס
מרכיבים:
- 1 קילו בשר טחון עם לב ( לבקש מהקצב לטחון 20-25 אחוז בשר לב לתוך המסה)
- 1 יח מוח עגל
- 300 גרם שקדי עגל
- 2 כפיות שטוחות מלח דק
- שליש כפית הל טחון
- 1 כפית בהרט
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- 4 פיתות חצויות
אופן הכנה:
- יש לבשל את המח והשקדים במים כ 10 דק על אש קטנה ולעצור בישול במי קרח
- לקלף בעדינות את השכבה החיצונית ולחתוך לקוביות של 1 ס”מ.
- לטגן את השקדים והמוח במחבת עד קבלת צבע יפה ולצנן במקרר.
- לערבב את יתר המרכיבים יחד עם הקוביות, לטעום ולתקן תיבול.
- למלא חצאי פיתות במילוי בעובי של 1 ס”מ, לשטח היטב ולהכין על האש או על פלנצ’ה על אש קטנה עד קבלת מעטה פריך ובישול מלא של התוכן.
- להגיש לצד טחינה עמבה