Skip to Content
ברוכים הבאים לאתר שלנו!

עראייס חלקי פנים

תגיות קשורות: בשר טחוןלבמוחשקדי עגל

עראייס חלקי פנים // הקבינה

עראייס ממולא בבשר טחון משולב בחלקי פנים, טחינה עמבה וסלט ירקות

מתכון ל-8 מנות:

 

טחינה עמבה

מרכיבים:

  • 300 ג טחינה הר ברכה/יונה
  • 350 ג מים קרים
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כפית מלח
  • קורט כורכום
  • 2 כפות מחית עמבה איכותית

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב את המרכיבים עד קבלת מסה חלקה

 

עראייס

מרכיבים:

  • 1 קילו בשר טחון עם לב ( לבקש מהקצב לטחון 20-25 אחוז בשר לב לתוך המסה)
  • 1 יח מוח עגל
  • 300 גרם שקדי עגל
  • 2 כפיות שטוחות מלח דק
  • שליש כפית הל טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • 4 פיתות חצויות

אופן הכנה:

  • יש לבשל את המח והשקדים במים כ 10 דק על אש קטנה ולעצור בישול במי קרח
  • לקלף בעדינות את השכבה החיצונית ולחתוך לקוביות של 1 ס”מ.
  • לטגן את השקדים והמוח במחבת עד קבלת צבע יפה ולצנן במקרר.
  • לערבב את יתר המרכיבים יחד עם הקוביות, לטעום ולתקן תיבול.
  • למלא חצאי פיתות במילוי בעובי של 1 ס”מ, לשטח היטב ולהכין על האש או על פלנצ’ה על אש קטנה עד קבלת מעטה פריך ובישול מלא של התוכן.
  • להגיש לצד טחינה עמבה

 

בחזרה למעלה