Skip to Content
ברוכים הבאים לאתר שלנו!
נוספו מארזים מומלצים לקראת החג ומגוון מוצרים משלימים

בוריקה זנב בקר ופולי

תגיות קשורות: אוכל רחובבוריקהזנב בקר

מתכון בשיתוף פעולה עם “הקבינה”

עלה בוריק בטיגון עמוק ממולא בתפו”א, נתח פולי בבישול ארוך, ביצה רכה, מוגש לצד צ’רשי דלעת.

מתכון ל-8 מנות:

 

למילוי זנב בקר ופולי

מרכיבים:

  • 500 ג בצל פרוס
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם זנב בקר ( ניתן להמיר בנתחים המיועדים לבישול ארוך כגון צלעות, צוואר, לחי ועוד)
  • 500 גרם שריר פולי

הכנה

  • מתבלים את הנתחים היטב עם מלח ופלפל
  • צורבים מכל הכיוונים על מחבת, מכסים היטב ומעבירים לתנור 140 מעלות למשך 6 שעות עד שהבשר מתרכך.
  • מטגנים היטב את הבצל עד הזהבה, מפוררים את הבשר ומערבבים יחד עם הבצל המטוגן.
  • קוצצים מעט את התערובת ומתקנים תיבול.

צ’רשי

מרכיבים:

  • 500 גרם דלעת מבושלת במים ומעוכה
  • 25 גרם שום כתוש
  • 5 גרם כמון טחון
  • 5 גרם קימל טחון
  • 20 גרם מיץ לימון
  • 20 גרם שמ”ז
  • 8 גרם מלח
  • 40 גרם אריסה מתוקה

אופן הכנה :

  • לסנן את הדלעת היטב מעל מסננת
  • לערבב את כל המרכיבים ולבשל על אש קטנה כעשר דק.

בוריקה

מרכיבים:

  • 1 ליטר שמן קנולה לטיגון
  • 8 יח עלי בוריק לסיגר
  • מחית מ 3 תפוחי אדמה מבושלים בינוניים, בתיבול של מלח , פלפל ובצל ירוק
  • מילוי בשר בבישול ארוך
  • 8 ביצים טריות
  • צ’רשי כמטבל למנה

אופן הכנה והגשה

  • יש לחמם את השמן ל 170 מעלות
  • ממלאים את הבוריק, מניחים את העלה ומורחים במרכזו כף גדושה של מחית תפוא
  • מניחים מעל שכבה של מילוי הבשר המפורק, בערך 2 כפות, ויוצרים גומה במרכז להנחת הביצה.
  • שוברים את הביצה למרכז הגומה, מקפלים את עלה הבוריק ומכניסים לשמן לטיגון של כדקה וחצי
  • מוציאים מהשמן, מספיגים בנייר, ומגישים לצד צ’רשי.

 

בחזרה למעלה