שף נדב מלין // צלעות טלה בפסטו פיסטוק, נענע ושמן אבוקדו עם שומר צלוי
מתכון ל 5-6 מנות
פסטו
מרכיבים:
50 גרם פיסטוק קלוף וקלוי קלות
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום
1 צרור פטרוזיליה ללא גבעולים עבים
1 צרור נענע נקי מגבעולים
50 מ״ל שמן אבוקדו
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
- במכתש ועלי או במעבד מזון יש למעוך את הפיסטוקים, המיץ לימון והשום למשחה אחידה
- להוסיף את הפטרוזיליה והנענע ולהמשיך לעבד (אם משתמשים במכתש ועלי יש לקצוץ קודם את העלים)
- להוסיף בזילוף תוך כדי כתישה/טחינה את השמן אבוקדו
- לתבל במלח ופלפל לפי הטעם
צלעות טלה
1 ׳קארט׳ צלעות ללא הגשר
הכנה:
- יש לעטוף היטב את בשר הצלעות בפסטו ולהשרות כך בטמפרטורת החדר כשעתיים לפני הצלייה
- לצלות את הצלעות על הגריל על גחלים בחום בינוני עד לדרגת מדיום
שומר צלוי
מרכיבים:
3 פקעות שומר
2 כפות שמן זית
1 כפית דבש
מלח גס
1/2 כוס יין לבן
הכנה:
- לחצות את פקעות השומר לחצי לרוחבן, כך שלאחר החיתוך יהיה שומר כמה שפחות עבה
- לערבב את הדבש ואת שמן הזית ולמרוח על החצי החשוף של השומר
- לשמן מעט מחבת ברזל ולבזוק עליה מעט מלח גס
- להניח את השומרים על המחבת כאשר החצי החשוף כלפי מטה ולצלות באש נמוכה על המדורה או על הגריל
- כאשר השומר מקבל צבע יפה ושחום יש לבזוק את היין ולאחר כדקה להפוך (בערך לאחר כ 30 דקות)
- יש לצלות את הצד השני מעט עד שהשומר התרכך מעט והוא צלוי לגמרי
הגשה:
נפרוס כשתי צלעות למנה ביחד עם חצי שומר צלוי. אפשר להוסיף סלט עלים מרענן לפי העונה ונגיעה של טחינה או יוגורט בצד.