מתכון של שניר ״סופגי״ גואטה
חמאת מח עצם
על באגט חם או בכריך עם קורנדביף, חמאת מח עצם היא ממרח מענג במיוחד.
מה צריך?
חבילת עצמות מח עצם
150 גרם חמאה
מלח
תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם
אופן ההכנה:
צולים חבילה של עצמות מח עצם בתנור על 200 מעלות למשך 20 דק’.
מקררים מעט ובנתיים ממיסים את החמאה במיקרו או בסיר.
מוציאים את הליבה מהעצם (זה בעצם המח) ומעבירים אל קערת מיקסר עם וו הקצפה.
מקציפים ומוסיפים את החמאה המומסת יחד עם מלח, תבלינים ועשבי התיבול שבחרתם.
לפני שאוכלים מקררים מעט,
בתאבון!