מתכון בשיתוף פעולה עם “הקבינה”
עלה בוריק בטיגון עמוק ממולא בתפו”א, נתח פולי בבישול ארוך, ביצה רכה, מוגש לצד צ’רשי דלעת.
מתכון ל-8 מנות:
למילוי זנב בקר ופולי
מרכיבים:
- 500 ג בצל פרוס
- מלח ופלפל שחור
- 500 גרם זנב בקר ( ניתן להמיר בנתחים המיועדים לבישול ארוך כגון צלעות, צוואר, לחי ועוד)
- 500 גרם שריר פולי
הכנה
- מתבלים את הנתחים היטב עם מלח ופלפל
- צורבים מכל הכיוונים על מחבת, מכסים היטב ומעבירים לתנור 140 מעלות למשך 6 שעות עד שהבשר מתרכך.
- מטגנים היטב את הבצל עד הזהבה, מפוררים את הבשר ומערבבים יחד עם הבצל המטוגן.
- קוצצים מעט את התערובת ומתקנים תיבול.
צ’רשי
מרכיבים:
- 500 גרם דלעת מבושלת במים ומעוכה
- 25 גרם שום כתוש
- 5 גרם כמון טחון
- 5 גרם קימל טחון
- 20 גרם מיץ לימון
- 20 גרם שמ”ז
- 8 גרם מלח
- 40 גרם אריסה מתוקה
אופן הכנה :
- לסנן את הדלעת היטב מעל מסננת
- לערבב את כל המרכיבים ולבשל על אש קטנה כעשר דק.
בוריקה
מרכיבים:
- 1 ליטר שמן קנולה לטיגון
- 8 יח עלי בוריק לסיגר
- מחית מ 3 תפוחי אדמה מבושלים בינוניים, בתיבול של מלח , פלפל ובצל ירוק
- מילוי בשר בבישול ארוך
- 8 ביצים טריות
- צ’רשי כמטבל למנה
אופן הכנה והגשה
- יש לחמם את השמן ל 170 מעלות
- ממלאים את הבוריק, מניחים את העלה ומורחים במרכזו כף גדושה של מחית תפוא
- מניחים מעל שכבה של מילוי הבשר המפורק, בערך 2 כפות, ויוצרים גומה במרכז להנחת הביצה.
- שוברים את הביצה למרכז הגומה, מקפלים את עלה הבוריק ומכניסים לשמן לטיגון של כדקה וחצי
- מוציאים מהשמן, מספיגים בנייר, ומגישים לצד צ’רשי.