Skip to Content
אגודת מרעה גולן מאחלת גמר חתימה טובה

מרק אוסובוקו טלה

תגיות קשורות: אוסבוקובשר טלהטלהציר מרק

מרק אוסובוקו טלה

מתכון מאת טל מאירי //

חומרים:

  • 1 נתח אוסובוקו טלה
  • 1 דלורית, חתוכה גס
  • 1 עגבנייה, חתוכה גס
  • 1 בצל, חתוך גס
  • 2 גבעולי סלרי
  • 4–6 שיני שום
  • 3–4 פרוסות ג’ינג’ר קלוף
  • 250 מ”ל קרם קוקוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • פלפל צ’ילי פרוס לטבעות
  • 2 כפות חוואייג’ למרק של איילת (לטעם מסורתי) או קארי פטריות יער (לטעמים אסיאתיים עזים)

*חיתוך גס – חיתוך הירקות לנתחים גדולים ולא אחידים, בגודל של כ־2–4 ס”מ. המטרה היא לשמור על צורת הירקות בזמן הבישול הארוך, כדי שיתרככו לאט ויתרמו טעם למרק.

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק בקוטר כ־24 ס”מ, מחממים כ־2 כפות שמן זית. מניחים את נתח האוסובוקו ומשחימים מכל הצדדים, כ־3–4 דקות לכל צד, עד לקבלת צבע זהוב-חום.
  2. מוסיפים לסיר את כל הירקות – הדלורית, העגבנייה, הבצל, הסלרי, השום, הג’ינג’ר, התבלינים ופלפל הצ’ילי. מערבבים היטב במשך כדקה כדי לפתוח את הטעמים.
  3. יוצקים מים עד לכיסוי מלא של הבשר והירקות. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  4. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי, עד שהבשר מתרכך מאוד ונפרד בקלות מהעצם.
  5. מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים בעדינות ומבשלים 5 דקות נוספות.
  6. סוחטים מעל חצי לימון או ליים, ומקשטים בכ־2–3 טבעות פלפל צ’ילי טרי.

בחזרה למעלה