בריסקט עם ירקות צלויים
מתכון מאת טל מאירי //
חומרים לבריסקט:
- 1.5–2 ק”ג בריסקט (חזה בקר)
- מלח גס ומפולפלת של איילת
- 1.5 כוס ציר בקר או מים עם 1 כף רסק עגבניות (לא חובה)
חומרים לירקות הצלויים בתנור:
- 4–5 עגבניות, חתוכות גס
- 1 פלפל ירוק חריף
- 2 בצלים, חתוכים גס
- 1 פלפל כתום או אדום מתוק
- 5–6 שיני שום
- 1 כף מלח גס או מלח שום לימוני
- 1 כף פלפל שחור גרוס או המפולפלת של איילת
- שמן זית
אופן הכנת הירקות הקלויים:
- מחממים תנור ל־250 מעלות.
- מערבבים את כל הירקות עם שמן זית, המפולפלת של איילת ומלח שום לימוני.
- מפזרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור בחום גבוה.
- מערבבים את הירקות כל 20 דקות, עד שהן מקבלים השחמה יפה ומתרככים.
הקלייה יוצרת טעמים עזים.
אופן הכנת הבריסקט:
- מחממים תנור ל־150 מעלות.
- מניחים את הבריסקט בתבנית רחבה עם שוליים גבוהים שמתאימה לתנור (קוטר כ 26-28 ס״מ) ויוצקים סביב את הציר או המים עם רסק העגבניות.
- מכסים היטב את התבנית במכסה או בנייר אפייה כפול ורדיד אלומיניום.
- מכניסים לתנור וצולים במשך 7–8 שעות לפחות.
- לאחר כ־5 שעות בודקים אם הנתח זקוק לעוד נוזלים ומוסיפים כוס מים או ציר במידת הצורך.
- בתום הצלייה מסירים את הכיסוי, מפרקים את הנתח לסיבים בעזרת שני מזלגות ומערבבים עם נוזלי הרוטב בתבנית.
- מגישים את הבריסקט המפורק מעורבב עם הירקות הצלויים, לצד סלט ירוק חמצמץ.
