Skip to Content
חדש באתר - חלקי פנים של טלה למנות מיוחדות ועשירות בטעמים

בריסקט עם ירקות צלויים

תגיות קשורות: בישול ארוךבריסקט

בריסקט עם ירקות צלויים

מתכון מאת טל מאירי //

חומרים לבריסקט:

  • 1.5–2 ק”ג בריסקט (חזה בקר) 
  • מלח גס ומפולפלת של איילת 
  • 1.5 כוס ציר בקר או מים עם 1 כף רסק עגבניות (לא חובה) 

חומרים לירקות הצלויים בתנור:

  • 4–5 עגבניות, חתוכות גס 
  • 1 פלפל ירוק חריף 
  • 2 בצלים, חתוכים גס 
  • 1 פלפל כתום או אדום מתוק 
  • 5–6 שיני שום 
  • 1 כף מלח גס או מלח שום לימוני 
  • 1 כף פלפל שחור גרוס או המפולפלת של איילת 
  • שמן זית 

 

אופן הכנת הירקות הקלויים:

  1. מחממים תנור ל־250 מעלות. 
  2. מערבבים את כל הירקות עם שמן זית, המפולפלת של איילת ומלח שום לימוני. 
  3. מפזרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור בחום גבוה. 
  4. מערבבים את הירקות כל 20 דקות, עד שהן מקבלים השחמה יפה ומתרככים.
    הקלייה יוצרת טעמים עזים. 

אופן הכנת הבריסקט:

  1. מחממים תנור ל־150 מעלות. 
  2. מניחים את הבריסקט בתבנית רחבה עם שוליים גבוהים שמתאימה לתנור (קוטר כ 26-28 ס״מ) ויוצקים סביב את הציר או המים עם רסק העגבניות. 
  3. מכסים היטב את התבנית במכסה או בנייר אפייה כפול ורדיד אלומיניום. 
  4. מכניסים לתנור וצולים במשך 7–8 שעות לפחות. 
  5. לאחר כ־5 שעות בודקים אם הנתח זקוק לעוד נוזלים ומוסיפים כוס מים או ציר במידת הצורך. 
  6. בתום הצלייה מסירים את הכיסוי, מפרקים את הנתח לסיבים בעזרת שני מזלגות ומערבבים עם נוזלי הרוטב בתבנית. 
  7. מגישים את הבריסקט המפורק מעורבב עם הירקות הצלויים, לצד סלט ירוק חמצמץ. 

בחזרה למעלה